שרות לייזמים

• Investor Visa >     • International Entrepreneur Parole Rule >     • Intracompany Transfers for New Companies >     • EB-2 National Interest Waiver for Entrepreneurs >

 ויזת משקיע על בסיס האמנה

מהי ויזת 2-E ?

ויזת E-2  מאפשרת לאזרח ישראלי להיכנס ולעבוד בארה"ב בהתבסס על השקעה בעסק המוקם, או הקיים בארה"ב. רוב הבעלות בחברה בארה"ב (50%), חייבת להיות בידי אזרחי מדינת ישראל.

 מי יכול להגיש בקשה לוויזת E-2 ?  

באופן עקרוני כל אזרח של מדינת ישראל, שבכוונתו להשקיע, לפתח, ולנהל עסק בארה"ב. כמו כן, ניתן לשלוח עובד ישראלי בויזה E-2, בכדי שינהל את העסק. העובד צריך להיות בעל ניסיון, או ההכשרה לתפקיד ניהולי, או פיקוחי,או לביצוע תפקיד חיוני לתפעול יעיל של העסק.

מהי הדרישה הבסיסית לקבל את ויזת E-2 ? 

על מנת להיות זכאי לויזת E-2, מבקש הויזה חייב לבצע "השקעה משמעותית" בחברה אמריקאית. החברה האמריקאית יכולה להיות חברה חדשה או קיימת. 

מהי ההשקעה הנדרשת עבור ויזת E-2 ?  

הדרישה היא ל"השקעה משמעותית" - החוק אינו נוקב בסכום מינימלי הנדרש. הסכום שהושקע, צריך להספיק עבור החברה בכדי להתחיל בפעילות עסקית בארה"ב. השקעה בעסק יכולה להתבצע במזומן, בציוד, בקניין רוחני או, בנכסים אחרים.

מתי ניתן להגיש בקשה לויזת E-2 ?  

כאשר העסק התחיל בפעילות בארה"ב. העסק חייב להיות אופרטיבי, או במצב שהוא כבר מוכן להתחיל בעסקים. ויזת E-2 מיועדת לחברה אשר יכולה להראות שהיא השלימה את ההכנות לאופרציה כגון: השכרת משרדים,קניית ציוד, פתיחת חשבון בנק בארה"ב ועוד.

היכן מוגשת בקשה לויזת E-2 ?

זהו אחד היתרונות המשמעותיים של ויזה זו. הבקשה ל-E-2 נשלחת לסניף שגרירות תל אביב. ניתן גם להגיש בקשה למעמד 2-E לרשות ההגירה והאזרחות (USCIS) בארה"ב. זוהי החלטה אסטרטגית, אבל בסופו של דבר ניתן לקבל את הויזה רק בשגרירות.

כמה זמן ניתן להשאר בארה"ב בויזה 2-E ?

עבור ישראלים, הויזה תקפה לשנתיים. בנוסף, כל כניסה לארה"ב, מזכה בהארכה אוטומטית של המעמד (סטאטוס) למשך שנתיים, עד למועד פקיעת תוקף הויזה.

המשפחה שלי יכולה להגיש בקשה לויזת E-2 ?  

בן/בת הזוג והילדים מתחת לגיל 21 יכולים להגיש בקשה לוויזת E-2 לעבוד וללמוד בבתי הספר.

מהם היתרונות של קטגורית ויזה E-2 ? 

  1.               אין דרישה לניסיון תעסוקתי על ידי החברה.
  2.               אין דרישה לתואר אקדמי, או תואר מקצועי, או לתקופת הכשרה.
  3.               אין מכסה שנתית של ויזות (מספר מוגבל של ויזות)
  4.               התהליך לקבלת הויזה הוא גמיש. הויזה מוגשת  לסניף השגרירות בתל אביב 
  5.               הזמן עד לקבלת הויזה לעובדים (לאחר אישור החברה) קצר משמעותית
  6.               בני הזוג רשאים לעבוד בארה"ב והילדים ללמוד

כלל היתר הכניסה ליזמים בינלאומיים 

מה קובע כלל היתר הכניסה ליזם בינלאומי? 

הכלל מקנה סמכות למחלקה לביטחון המולדת של ארה"ב (DHS), להפעיל את שיקול דעתה לאפשר כניסה של יזמים, על בסיס כל מקרה לגופו. הכלל מתייחס ליזמים של חברות סטאראפ, שכניסתם לארה"ב תספק "תועלת ציבורית משמעותית לארה"ב, עקב הפוטנציאל המשמעותי בצמיחה עסקית מהירה ויצירת מקומות עבודה". היתר הכניסה מספק אפשרות כניסה ועבודה בארה"ב לתקופה ראשונית של שהייה חוקית למשך 30 חודשים (ניתן להאריך עד 30 חודשים נוספים).

מה נדרש מהיזם?

כדי שיזם יהיה כשיר לקבלת ההיתר, יש להוכיח כי היזם ימונה לתפקיד מרכזי ופעיל בחברת הסטארט-אפ. על היזם לספק עדות ליידע, כישורים, וניסיון שרכש ושנדרש על מנת לסייע באופן משמעותי לסטארט-אפ, בצמיחתו ובהצלחתו. כמו כן, היזם צריך להחזיק בבעלות של לפחות 10% בסטארט-אפ בעת הגשת הבקשה.

האם לחברת הסטארט-אפ יש דרישות כשירות? 

כן. יש להראות כי החברה הוקמה בתוך 5 שנים שקדמו ליום הגשת הבקשה להיתר.  יש לספק הוכחה לכך שהחברה ניהלה עסקים כדין מאז הקמתה, וכי יש לה פוטנציאל משמעותי לצמיחה מהירה, ויצירת מקומות עבודה בארה"ב.

האם נדרש להוכיח קיומה של השקעה בחברת הסטארט-אפ ? 

כן. נדרשת הוכחה של השקעה. בנוסף קיימות דרישות בנוגע למשקיע עצמו.  החברה צריכה להוכיח כי זכתה להשקעה כספית בתוך תקופה של 18 חודשים שקדמו ליום הגשת הבקשה בסכומים הבאים:

  1. מינימום של $250,000 השקעות; או
  2. מינימום של $100,000 במענקים או בפרסים מגופים ממשלתיים; או
  3. השקעה משולבת של סעיף אחד או שניהם

הדרישות לגבי המשקיע:

  1. המשקיע צריך להיות אזרח ארה"ב, ואם מדובר בחברה משקיעה, יש להוכיח כי רוב הבעלות בה, היא בידי אזרחי ארה"ב
  2. המשקיע חייב להיות "משקיע", המבצע באופן קבוע השקעות משמעותיות בחברות (לא פחות מ-600,000 דולר בסך הכל בתקופה של 5 שנים).

האם יש הגבלה לגבי כמות היזמים הרשאים לקבל היתר כניסה לכל חברה ?

כן. היתר כניסה מוגבל לשלושה יזמים לכל סטארטאפ. יזמים שנכנסו למסגרת התוכנית רשאים לעבוד, וכן בני זוג, רשאים להגיש בקשה לאישור העסקה.

ויזה לחברות רב לאומיות - שלוחה חדשה בארה"ב

מהי המטרה של ויזת L-1 ?

ויזה 1-L מיועדת לחברות ישראליות רב לאומיות. הויזה מאפשרת לעובד של מעסיק בישראל, להיכנס לארה"ב לצורך העסקה במשרדי החברה שבארה"ב. החברה בארה"ב חייבת להיות קשורה בקשרי בעלות משותפים עם החברה בישראל. העובד המבקש ויזת L-1 חייב להיות מיועד לשמש בתפקיד ניהולי, או לתפקיד הדורש "ידע מיוחד" בחברה בארה"ב. 

מה הן דרישות הכשירות של המעסיק לקבלת ויזת 1-L ?

על מנת להיות זכאים לויזת L-1, המעסיק הישראלי, והמעסיק האמריקאי, חייבים להיות קשורים בקשרי בעלות. כגון: חברת אם וחברת בת, או חברות אחיות, או סניף. חשוב להתייעץ ביעוץ משפטי, בכדי לבחון האם יחסי הבעלות בין החברות עומדים בתנאי הכשירות לויזה.

מה הן דרישות הכשירות החלות על העובד ?

עובד המבקש לקבל ויזת L-1 צריך להיות מועסק על ידי החברה הישראלית, במשך 12 חודשים רצופים, בתוך שלוש השנים שקדמו לכניסה לארה"ב כמנהל, או חבר בהנהלה, או כעובד בעל "ידע מיוחד".

במה שונה בקשת הויזה "לשלוחה חדשה" מויזת L הסטנדרטית ? 

כל בקשות L דורשות קשר בעלות מתאים בין השלוחה בארה"ב לחברה בישראל, ועל העובד לעמוד בדרישות תקופת ההעסקה בחברה ישראלית. 

השונה הוא שבבקשת השלוחה החדשה, רשות ההגירה בארה"ב אינה דורשת הוכחה של פעילות עסקית נרחבת, במהלך השנה הראשונה. בבקשת ויזה L סטנדרטית החברה בארה"ב נדרשת לספק ראיות רבות לכך, שהיא פעילה מבחינה עסקית.

מה משך תקופת הויזה  ה L-1 לשלוחה חדשה ?

ויזה L1 לחברה חדשה מונפקת לשנה אחת בלבד. ניתן להאריך אותה, עם הצגת ראיות לכך שהעסק פעיל ופועל. ניתן לחדש את הויזה לתקופות של שנתיים כל פעם, עד לשבע שנים.

 

ויזת הגירה ליזמים בהליך פטור על בסיס האינטרס הלאומי

מהי תוכנית הפטור ליזמים ?

חוק ההגירה של ארה"ב מספק מגוון דרכים, להגשת בקשה לקבלת מעמד תושב קבע חוקי בארה"ב (גרין קארד) על בסיס תעסוקה בקטגוריות המכונות (EB (1-3 .

ממשלת ארה"ב, במטרה לעודד יזמים לעבוד בארה"ב, פתחה תוכנית מיוחדת ליזמים זרים, המאפשרת בתנאים מסוימים קבלת פטור בהליך קבלת ויזת הגירה (גרין קארד) בקטגורית EB-2. התוכנית מבוססת על הוכחה כי עבודתו של היזם בארה"ב תקדם את האינטרס הלאומי. התוכנית מקנה ליזם יתרונות משמעותיים, על פני ההליך הסטנדרטי לקבלת גרין קארד.

מהו היתרון של התוכנית הפטור ליזמים על פני הליך גרין קארד סטנדרטי ?

קטגוריית EB-2 מאפשרת לעובדים זרים, בעלי תארים מתקדמים (MA ומעלה) ואנשים בעלי יכולת יוצאת דופן, בתחומי האמנויות, המדע, או העסקים, להגיש בקשה לגרין קארד. במרבית המקרים, הבקשות דורשת הצעת עבודה בארה"ב העומדת בתנאים מחמירים, בנוסף, נדרש לקבל אישור מקדמי ממשרד העבודה בארה"ב. בתוכנית הפטור של היזמים, ניתן לוותר על הדרישות הנ"ל.

מה יזם צריך להוכיח כדי להיות זכאי להכנס לתוכנית הפטור ?  

היזם צריך להוכיח שפעולותיו העסקיות יהיו לטובת האינטרס הלאומי של ארה"ב. רשות ההגירה בודקת כל מקרה לגופו, ובוחנת האם ניתן להעניק ליזם אפשרות להכנס לתוכנית הפטור. הדרישות המרכזיות לקבלת הפטור הינן :

(1) ליוזמה המוצעת חשיבות מהותית ולאומית, כלומר השפעה כלכלית חיובית משעותית. היזם צריך להראות כי ליוזמה המוצעת יש פוטנציאל משמעותי להעסיק עובדים אמריקאים.

(2) היזם ימצא בעמדה שתאפשר לו לקדם  בצורה מיטבית את היוזמה המוצעת.

(3) באיזון בין האיטרסים, יהיה זה מועיל למדינת ארה"ב, לוותר על הדרישות הסטנרטיות של בקשת גרין קארד.

הואיל והדרישות הינן כלליות, מומלץ לפנות לעורך דין בתחום ההגירה, לקבלת יעוץ לבחינת הכשירות לקבלת הפטור.

לפרטים נוספים

דרך מנחם בגין 11 מגדל רוגובין, מיקוד 5268104

טל: 073-224-1737    OFFICE@AK-IMMIGRATION.COM