שרות לפרטיים

• Business Visitors Visa >     • Extraordinary Ability Artists and Athletes >     • Student / Exchange Visas >     • Family based immigration >     • Preserving Legal Status >     • Visa Denials and Waivers >

ויזה B-1 למבקרים עסקיים

מהי קטגוריית 1-B ?

קטגוריית B-1 מאפשרת לאנשי עסקים ישראליים, להיכנס לארה"ב לפרקי זמן זמניים, כדי "לנהל עסקים" בשם המעסיק הישראלי.

אילו פעילויות ניתן לעשות  עם ויזה 1-B ?

חשוב להבין כי ויזת B-1 אינה מספקת את הזכות לעבוד בארה"ב. ויזת 1-B אינה מאפשרת לבצע "עבודה" בארה"ב אפילו לפרק זמן קצר.

איש עסקים הנכנס לארה"ב עם ויזה 1-B, רשאי לבצע פעילויות מוגדרות בלבד, הכוללות בין הייתר: השתתפות בפגישות, פתיחת חשבונות בנק, השתתפות בסמינרים וכנסים, ניהול מו"מ, או עסקים זמניים אחרים מטעם חברה ישראלית.

כמה זמן ניתן להשאר בארה"ב במעמד B-1 ?

עם הכניסה לארה"ב, קצין מכס והגבולות, יקבע את משך הזמן שבו ניתן להישאר בארה"ב באופן חוקי. בדרך כלל, תקופת השהייה המורשית היא 6 חודשים.  אם ההרשאה ניתנת לתקופה הקצרה מ- 6 חודשים, ייתכן שזו אינדיקציה לכך שקיימת בעיה עם הכניסה, או המעמד של מבקש הכניסה. במקרה כזה מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי.

ויזה לבעלי יכולת יוצאת דופן וויזה לאמנים וספורטאים

מהי ויזת O1A ?

ויזה O-1A  ניתנת למי שמוכיח "יכולת יוצאת דופן" במדעים, בחינוך, בעסקים או בספורט.

כדי להיות זכאי לויזת O-1, יש להפגין "יכולת יוצאת דופן", באמצעות השיגים לאומיים או בינלאומיים. "יכולת יוצאת דופן" בתחומי המדע, החינוך, העסקים, או האתלטיקה. "יכולת יוצאת דופן" פירושה, רמת מומחיות המצביעה על כך, שהמבקש הוא מהמובילים בתחומו.

מהי ויזת O-1B ?

ויזת O-1B ניתנת למבקש שהוכיח "יכולת יוצאת דופן" באמנויות, או הישג יוצא דופן, בתעשית הסרטים, או בתעשית הטלוויזיה. למטרות O-1B, ההגדרה של "אמנות" היא רחבה וכוללת מגיוון רחב של תחומי פעילות יצירתית כגון: מוסיקה, אמנות חזותית, אמנויות קולינריות ואמנויות הבמה,אופנה, דוגמנות ועוד. בתחום האמנות נדרשת יכולת "יוצאת דופן" ובענף הסרטים והטלויזיה נדרש להוכיח "רמה גבוהה של הישגים".

האם לבקשת O-1 צריך למצוא נותן חסות אמריקאי  ?

בקשה לויזת 1- O יכלה להיות מוגשת על ידי מעסיק אמריקאי, או על ידי סוכן מבוסס בארה"ב.

כמה זמן מותר להישאר בארה"ב בסטטוס O-1 ?

תקופת השהייה במעמד O-1 תלויה במשך האירוע, המופע, או פעילות שלשמה התבקשה הויזה, וזאת עד לתקופה של שלוש שנים. סטטוס O-1 אינו מוגבל למספר בקשות הארכה כל עוד העבודה בארה"ב נמשכת. כל הארכה מחדשת את הויזה לשנה אחת נוספת.

מהם היתרונות של ויזת O1 ?

  1. התהליך הוא מהיר יחסית, ניתן להגיש בקשה להליך מזורז באמצעות תשלום אגרה נוסף.
  2. אין מכסה שנתית לויזות.
  3. העוזרים וצוות התמיכה של האמן, או הספורטאי, יכולים להצטרף אליו עם ויזת O-2.
  4. בן הזוג והמשפחה יכולים לקבל ויזת O-3, אולם הם לא רשאים לעבוד.
  5. ויזה O-1 נמשכת שלוש שנים, ופתוחה להארכות בלתי מוגבלות, כל עוד העבודה נמשכת.
  6. ויזת O-1 מאפשרת להגיש בקשה לגרין קארד בזמן השהייה בארה"ב.

ויזת P-1 לספורטאים ואמנים

מהי ויזה 1-P ?

קטגוריית ויזה P מתאימה לקבוצת אמנים/ בדרנים או ספורטאים המגיעים לארה"ב למטרת ההשתתפות בתחרויות בעלות מוניטין.

מה הן הדרישות ויזה 1-P לאמנים/בדרנים ?

אמנים/בדרנים שהם חלק מקבוצת בידור, כולל להקות מוסיקליות, להקות מחול ולהקות משחק, רשאים להגיש את הבקשה לויזה 1-P,  כל עוד לקבוצה יש הכרה בינלאומית כמצטיינת בתחום, במשך "פרק זמן מתמשך ומהותי" כלומר, במשך תקופה של שנה לפחות.

מה הן הדרישות לויזה P-1 לספורטאים?

קטגוריית P-1 כוללת את כל הספורטאים המופיעים ברמת ביצועים בינלאומית מוכרת, בין אם כספורטאים בודדים, או ספורטאים החברים בליגות מקצועיות, או המשתתפים בליגות חובבניות מסוימות.

כמה זמן ניתן להישאר בארה"ב בויזת P-1 ?

ויזה P-1 תלויה במשך קיום האירוע בארה"ב, התחרות או המופע, עד לתקופה של שנה, עם אפשרות להגיש בקשה להארכות שלא עולות על שהייה כוללת של עשר שנים.

האם המשפחה יכולה להצטרף ? 

כן, בני זוג וילדים קטינים (כלומר ילדים לא נשואים מתחת לגיל 21) רשאים לקבל ויזת  P-4.

 מהי ויזת P-2 ?

ויזה P2 ניתנת לאמנים ובדרנים המופיעים בנפרד, או כחלק מקבוצה, בהתאם לתוכנית חילופי אמנים או בדרנים, בין ארגון אמריקאי לבין ארגון זר.

מהי ויזת 3-P ?

ויזה P3 מוענקת לאמן יחיד, או לקבוצה של אמנים, המוכיחים ייחודיות מבחינה תרבותית, והמגיעים לארה"ב כדי לפתח, לפרש, לייצג, לאמן, או ללמד את האמנות הייחודית שלהם.

מהם היתרונות של ויזה P1 ?

  1. קטגוריית P-1 פתוחה למגוון רחב של ספורטאים ואמנים
  2. אין מכסה על כמות הויזות השנתית
  3. מחזיקים בויזת P1, רשאים לקבל פרסים כספיים על השיגים בתחרויות
  4. ויזת P זמינה גם לצוות התמיכה של הספורטאים והאמנים
  5. במעמד P-1 ניתן להגיש בקשה לתושבות קבע בארה"ב, בזמן השהות בארה"ב

ויזת סטודנטים וחילופי סטודנטים

מה ההבדל בין ויזת 1-F לויזת 1-M?

ויזה 1-F (סטודנט אקדמי) משמשות סטודנטים לקורסי הכשרה אקדמית, וקורסי לימוד שפה.  ויזת F-1 מאפשרת לסטודנט ישראלי להיכנס לארה"ב כסטודנט מהמינין, ללימודים במכללה, באוניברסיטה, בסמינר, בתיכון אקדמי, בבית ספר יסודי או בכל מוסד אקדמי אחר וכן בתוכניות הכשרה ללימודי שפה.

ויזה 1-M משמשת תלמיד המעוניין לעשות קורס מקצועי, שאינו אקדמי כגון: תוכניות ללמודי טכנולוגיה ולימודים מקצועיים אחרים.

האם ניתן לעבוד באופן חוקי בססטוס  F-1, M-1 ?

באופן עקרוני אינך רשאי לעבוד על ויזה סטודנט, למעט החריגים הבאים :

  1. סטודנטים בויזה F-1 רשאים בדרך כלל, לעבוד בקמפוס של האוניברסיטה שבה הם לומדים, עד 20 שעות בשבוע.
  2. OPT היא תוכנית הכשרה מעשית אופציונלית, המאפשרת לסטודנטים זרים מסוימים לעבוד מחוץ לקמפוס במשך 12, חודשים כדי לקבל הכשרה מעשית הקשורה לקורס הלימודים שלהם, במהלך ואחרי סיום התואר. העבודה חייבת להיות קשורה ישירות לתוכנית התואר.
  3. CPT – הכשרה מעשית לימודית, היא תוכנית להתמחות או פרקטיקום המוצעת על ידי מתן חסות של מעסיקים, באמצעות הסכמי שיתוף פעולה עם בית הספר. CPT זמין רק לפני השלמת תוכנית התואר שלך. העבודה חייבת להיות קשורה ישירות לתכנית התואר,הנדרשת על ידי תוכנית הלימודים, או כחלק מקורס הלימודים.

האם צריך הצעת עבודה כדי להגיש בקשה ל- OPT או CPT ?

אין צורך בהצעת עבודה כדי להגיש בקשה ל- OPT והיא יכולה להתקיים בכל מקום בארה"ב. עבור CPT – דרושה הצעת עבודה בעת הגשת הבקשה.

כמה זמן אפשר להישאר בארה"ב עם ויזת סטודנט ?

תקופת השהייה בארה"ב נקבעת על פי משך תוכנית הלימודים.  סטודנט מתקבל ל"משך זמן הסטטוס" (D/S), מתייחס לתקופה שבה סטודנט לומד קורס לימודים מלא, בנוסף, לכל הכשרה מעשית מורשית לאחר השלמתו.

סטודנט יכול להיכנס לארה"ב עד 30 יום לפני מועד תחילת הלימודים, ורשאי להישאר 60 יום לאחר השלמת תוכנית הלימודים או ההכשרה המעשית.

מהי ויזה J-1 ?

J-1, ידועה גם בשם ויזה למבקר חליפין. זוהי ויזה זמנית, לצורך לימודים, או עבודה באמצעות תוכנית הממומנת על ידי ארגון שנרשם לתוכנית חילופי תרבות, שאושרה על ידי משרד החוץ של ארה"ב.

מה הן תכניות ויזה המבקר החליפי?

ישנן מספר קטגוריות של תכניות ויזה למבקרים חלופיים, הכוללות  בין היתר את התכניות של : או-פר Au pair, מדריך מחנה קיץ; תוכנית לרופאים; פרופסור וחוקר; מומחה; חילופי סטודנטים של מכללה/אוניברסיטה; תוכנית למורים

לכל אחת מהתכניות יש רשימה של נותני חסות שהתקבלו ואושרו על ידי משרד החוץ של ארה"ב. רק נותני החסות המיועדים רשאים לתת חסות לויזת מבקר חלופי 1-J.

איך החברה/ארגון שלי יכול להפוך לנותן חסות לויזת J-1 ?

כל ארגון שרוצה להיות נותן חסות צריך לשלוח בקשה למשרד החוץ של הארה"ב. כדי לקבל הסמכה כנותן חסות, על הארגון להפגין את יכולתו לציית לכל הוראות ותקנות תוכנית המבקרים של משרד החוץ.

כמה זמן אפשר להישאר עם ויזה J-1 ?

זה תלוי בתוכנית. לכל תוכנית יש מערכת כללים משלה. נותן החסות יממן את שהייתך למשך התוכנית שלו ולמשך 30 הימים שלאחר סיום התוכנית.

מהי דרישת "חזרה לתושבות לשנתיים" בויזה J-1 ?

דרישת "חזרה לתושבות לשנתיים" (המכונה 212(h)), חלה על חלק מהמבקרים החליפיים. מבקרים אלה כפופים לדרישת נוכחות פיזית של שנתיים חזרה בארץ המוצא. דרישה זו מחייבת לחזור לארץ לפחות לתקופה של שנתיים לאחר סיום תוכנית המבקר החליפי.

איך אדע אם אני כפוף לדרישות "חזרה לתושבות לשנתיים"?

נותני חסות לתוכנית J בדרך כלל מודיעים למבקרים תחת חסותם על דרישה זו. אם אינך בטוח אם דרישה זו חלה, באפשרותך לפנות אלינו לצורך פניה למשרד החוץ בארה"ב, לקבל חוות דעת מייעצת כדי לקבוע אם אתה כפוף לדרישה. דרישת החזרה לשנתיים חלה בעיקר על תוכניות חלופיות שהינן במימון ממשלתי; תוכניות הדורשות ידע או מיומנות מיוחדים; השכלה/הכשרה רפואית ועוד.

מהי בקשה לפטור/ ויתור (waiver) על דרישת "חזרה לתושבות לשנתיים"?

אם אתה מבקר J-1 הכפוף לדרישת חזרה לתושבות מגורים למשך שנתיים, אך אינך מסוגל למלא אותה, כדאי שתפנה אלינו להגשת בקשה לפטור/ויתור על דרישה זו. הויתור צריך לקבל אישור דו-שלבי. אישור ראשוני, של משרד החוץ בארה"ב, לקבלת המלצה לרשות ההגירה והאזרחות- USCIS לקבלת אישור הסופי.

ויזת הגירה על בסיס קשר משפחתי

ניתן להגיש בקשה לקבלת תושבות קבע (גרין קארד) על בסיס קשר משפחתי. מי שמחזיק באזרחות ארה"ב או שהוא במעמד של תושב קבע בארה"ב, רשאי להיות נותן חסות בהליך הגירה לבן משפחה מקירבה ראשונה.

תהליך הגשת הבקשה לגרין קארד, עבור קרוב משפחה הינו תהליך הכולל מספר שלבים.

שלב א – התהליך מתחיל כאשר אזרח ארה"ב, או תושב קבע חוקי בארה"ב, מגיש בקשה (I-130 ) לרשות ההגירה והאוכלוסין בארה"ב, להכיר בקשר המשפחתי המכונן לצורכי הגירה.

אם הבקשה מאושרת, על ידי רשות ההגירה האוכלוסין, ניתן "תאריך עדיפות", מקום בתור, עבור קרוב המשפחה, ומשפחתו, להגר לארה"ב.

סדר העדיפויות להגשת הבקשה לקבלת גרין קארד, כפוף לסוג הקשר המשפחתי. לכל סוג קשר משפחתי קיימת מכסה שנתית של ויזות הגירה. בנוסף קיימת קטגוריה המכונה "עדיפות מיידית", שאינה כפופה למכסה שנתית, וניתנת לבני זוג של אזרחי ארה"ב, ילדים קטינים (מתחת לגיל 21 ולא נשואים) והורים של אזרחי ארה"ב.

שלב ב – בהגיע מועד זמינות הויזה על פי הקטגורית העדיפות, יש לשלוח מסמכים למרכז הויזה הלאומי (NVC ). בשלב זה ישלחו מסמכים, המוכיחים את הרקע הביוגרפי ואת היכולת הכספית של נותן החסות לתמוך במבקש הויזה.

שלב ג – ראיון בשגרירות בירושלים לקבלת ויזת מהגר על בסיס הקשר המשפחתי.

130-I הגשת בקשת זירוז ויזת הגירה באמצעות השגרירות

היכן ניתן להגיש בקשה לויזת הגירה באמצעות השגרירות ?

בעוד שרוב הבקשות בהליך ההגירה מוגשות בארה"ב לרשות ההגירה האוכלוסין, ישנם מצבים מיוחדים, שבהם ניתן להגיש את הבקשה לויזה ההגירה לשגרירות ארה"ב בירושלים.

מי זכאי להגיש בקשת ויזת הגירה בהליך מזורז ?

בקשות מזורזת ניתנות בדרך כלל במצבי חירום, אבל גם בנסיבות כלכליות, היוצרות דחיפות לאזרח האמריקאי לחזור לארה"ב עם בן משפחתו. דוגמאות למצבים כאלה כוללים :

  1. מצבי חירום צבאיים
  2. מקרי חירום רפואיים
  3. איומים על ביטחון אישי
  4. קרוב להזדקנות
  5. אימוץ ילד
  6. הצעת עבודה בארה"ב לאזרח אמריקאי, בתנאים מסויימים

שמירה על מעמד המשפטי

בקשה להארכה או לשינוי סטטוס

מהי בקשה לארכת סטטוס ?

מבקרים השוהים בארה"ב באופן חוקי במשך פרק זמן מוגדר, רשאים במקרים מסויימים, להגיש בקשה להארכה של תקופת השהייה  בארה"ב על מנת להמשיך את שהותם ופעילותם החוקית בארה"ב. הבקשה מוגשת לרשויות ההגירה ואזרחות שבארה"ב.

מתי עלי להגיש את הבקשה להארכת הסטטוס?

על רשות ההגירה והאזרחות בארה"ב לקבל את הבקשה, לא יאוחר מהיום שבו פג תוקפה של השהייה המורשית. ברוב המקרים, עדיף להגיש את הבקשה 45 יום לפני תאריך התפוגה של השהות החוקית.

מהי בקשה לשינוי סטטוס ?

זוהי בקשה, המיועדת למי שרוצה לשנות את מטרת ביקורו בארה"ב. מבקר שנכנס לארה"ב בקטגוריה של ויזה מסוימת, רשאי בתנאים מסויימים, להגיש בקשה בתוך ארה"ב, לשנות את קטגוריית השהות, לקטגוריה אחרת.

האם ניתן להשאר בארה"ב בזמן שהבקשה לשינוי סטטוס תלויה ועומדת ?

כן. ניתן להישאר בארה"ב בזמן שהבקשה תלויה ועומדת, בתנאי שהבקשה הוגשה במועד, כלומר, לפני סיום תוקף השהות החוקית.

היתרי כניסה מחדש – Reentry

מתי נדרש היתר כניסה מחדש ?

המעמד של גרין קארד, מבוסס על תושבות קבע בארה"ב. במקרים מסויימם, מעמד תושב קבע בארה"ב, עשוי להפוך להיות חסר תוקף מבחינה טכנית. מצב זה עלול למנוע את אפשרות הכניסה לארה"ב. המקרים השכיחים ביותר הם, מקרים בהם קיימת העדרות מארה"ב למשך שנה, או יותר. בנוסף, שלטונות ההגירה רשאים לקבוע כי מגוריך הקבועים בארה"ב ננטשו, עקב העדרויות ממושכות ומגורים במדינה זרה. אחת הדרכים, לשמר את מעמדך כתושב קבע בארה"ב, היא על ידי הגשת בקשה להיתר כניסה מחדש.

מה המשמעות של היתר כניסה מחדש ?

היתר כניסה מחדש, מהווה ראשית ראיה לכך שאין כוונה לנטוש את מעמד תושבות הקבע בארה"ב. ההיתר מאפשר, להגיש בקשה לכניסה לארה"ב לאחר נסיעה לחו"ל לתקופה ממושכת. היתרי הכניסה מחדש, תקפים בדרך כלל למשך שנתיים ממועד ההנפקה.

התמודדות עם דחיות ויזה ובקשות מיוחדות

השלב האחרון בהגשת בקשת לקבלת ויזה הוא ראיון בשגרירות האמריקאית. שיקול הדעת של הקונסול, הוא כמעט מוחלט, ואין אפשרות לערער החלטתו. במקרים מסוימים, יש דרך להתגבר על דחיית בקשה לויזה המבוססת על הרשעה, הפרה של דיני ההגירה בעבר, או דחיה עקב טעות משפטית. אנו עוזרים ללקוחותינו להבין את הסיבה לדחיית הבקשה, ולמצוא פתרונות אפשריים.

מה הן הסיבות לדחיית בקשת ויזה? 

לקונסול יש סמכות מלאה, לאשר או לדחות בקשת לויזה. קביעה העובדתית של הקונסול, כגון: כי המבקש מסר מידע כוזב, או כי יש בכוונת המבקש להגר לארה"ב, אינן כפופות להליך ערעור או ערר.

הסיבות העיקריות לדחיית ויזה הן:

  1. סירוב המבוסס על סעיף 214 (ב) אי עמידה בתנאי הויזה המבוקשת ו/או חוסר יכולת להפריך את ההנחה שכוונת המבקש להגר לארה"ב.
  2. סירוב המבוסס על סעיף 221 (g) – עיבוד מינהלי
  3. סירוב בשל הפרה של חוקי ההגירה של ארה"ב בעבר כגון: עבודה ללא היתר
  4. סירוב המבוסס על עבירה פלילית בישראל, או בכל מקום אחר בעולם
  5. סירוב המבוסס על נהיגה בשכרות, סמים, או התמכרות לאלכוהול
  6. סירוב המבוסס על מצג שווא, של מידע לקונסול או לקצין הגירה אחר
  7. סירוב בשל צו גירוש
  8. סירוב מסיבות ביטחוניות או ביטחותיות

מה ניתן לעשות אם בקשת הויזה נדחית ? 

זה תלוי בסיבת הסירוב לבקשת הויזה. במקרים מסוימים, ייתכן שתהיה אפשרות לתקן את הבקשה ולהגישה מחדש בצורה יותר מוצלחת. במקרים אחרים, ייתכן שיהיה צורך להגיש בקשה מיוחדת ל"פטור/ויתור" על אי הכשירות לקבלת הויזה. במקרים אחרים, ייתכן שצריך להגיש בקשה לויזה בקטגוריה אחרת, ובמקרים אחרים, ייתכן שקיים טיעון משפטי שניתן לעלות בפני הקונסוליה, או משרד החוץ. בכל מקרה, הצעד הראשון הוא, להבין את סיבת הסירוב.

מהי בקשה מיוחדת לפטור/ויתור על אי כשירות לקבלת ויזה ?

במקרים שבהם בקשת הויזה נדחתה בשל סיבה פלילית, או בשל הפרה של חוקי הגירה, הגשת בקשת פטור/ויתור (waiver ) תהיה הדרך העיקרית להתגבר על הסירוב. הליך הפטור הוא הליך מיוחד, הדומה להליך של חנינה. הבקשה מוגשת לשגרירות ולרשויות ההגירה בארה"ב.

ישנם סוגים שונים של בקשות לפטור. החלוקה העיקרית היא בין בקשה לפטור בעקבות בקשה לויזה זמנית, לבין בקשה לפטור, שהוגשו עם בקשה לגרין קארד. הדרישות והשיקולים בכל אחד מסוגי הפטור שונים. כמו כן, כל בקשה לפטור, היא ייחודית לנסיבות המקרה.

שרות נוסף >