הגירה לישראל
אשרות לישראל
השירותים לקבלת אשרות למומחים זרים בישראל, ניתנים על ידי השותפים שלנו, המתמחים בהגירה וניוד, מומחים זרים בישראל. שותפינו מתמחים בליווי וסיוע משפטי לתאגידים ולחברות ישראליות גלובליות, בהליכי הנפקת היתרים ואשרות למומחים זרים (Foreign Experts) לצורך שילובם בעבודה בישראל.
השירותים כוללים בין היתר :
אשרת עבודה למומחה זר אקדמאי לתקופה של עד שנה
נוהל מומחים זרים 5.3.0041, מאפשר העסקת מומחה זר אקדמאי (למשל מהנדס, יועץ, מפקח, מנהל עבודה/מנהל בכיר, ועוד). בעל מומחיות ייחודית, שאין בנמצא בישראל. במסגרת נוהל זה, המומחה הזר, יידרש להציג השכלה אקדמאית גבוהה, כחלק מדרישות קבלת היתר עבודה. כחלק מדרישות הנוהל, החברה מחוייבת לשלם למומחה הזר משכורת חודשית, אשר לא תפחת מפעמיים השכר הממוצע במשק (נכון לשנת 2021 כפל השכר הינו 20,856 ₪). במקצועות בהם השכר הרגיל הינו גבוה מהשכר הממוצע במשק, לממונה שיקול הדעת, להתנות את מתן ההיתר בהתחייבות לתשלום שכר גבוה מהאמור לעיל. שימו לב: למומחה זר המועסק בישראל לתקופה של עד שלושה חודשים חובה לשלם שכר מינימום בלבד.
במסגרת נוהל זה, קיימת אפשרות לצרף בני משפחה מדרגה ראשונה (בת/בת זוג וילדים עד גיל 18) ולהנפיק עבורם אשרת ביקור לכל תקופת העסקתו של המומחה הזר בישראל.
מידי שנה, ניתן להאריך את היתר העבודה לתקופה של שנה נוספת, ועד לתקופה מצטברת ומקסימאלית של 63 חודשים סה"כ.
משך התהליך להנפקת היתר עבודה, הינו בין 8-10 שבועות מהגשת הבקשה, והתהליך כולל הליך קונסולרי בקונסוליה הישראלית בחו"ל.
אשרת עבודה למומחה זר לא אקדמאי לתקופה של עד שנה
מסלול זה, זהה למסלול הנפקת היתר עבודה למומחה זר אקדמאי, למעט מס' שינויים. הנוהל מאפשר העסקת עובדים במקצועות טכניים ללא השכלה אקדמאית גבוהה (למשל: מתקיני מכונות, מתקיני ציוד, רתכים, טכנאים ועוד).
בשונה מנוהל מומחים אקדמאיים, יחידת ההיתרים רשאית להוסיף דרישות נוספות, ביניהן:
- הפקדת ערבות בנקאית בסך 40,000 ₪ לכל עובד;
- חתימה על חוזה העסקה בשפת האם של המומחה הזר – חוזה אשר עומד בדרישות דיני העבודה הישראלים;
- חתימה על תצהירים נוספים, בשפת האם של המומחה הזר;
יש להיערך מבעוד מועד, ולתכנן מוקדם ככל האפשר, את הטיפול בנושא ההיתרים והאשרות.
אשרת עבודה למומחה זר לתקופה של עד 3 חודשים
מסלול זה, זהה למסלול של הנפקת היתר עבודה לתקופה של שנה, עם מס' שינויים. ראשית, במסלול זה אין דרישה לתשלום שכר מומחים בגובה של 20,856 ₪, והשכר הנדרש החודשי הינו שכר מינימום במשק (נכון לשנת 2021 עומד על 5,300 ₪).
שנית, אין אפשרות להאריך את היתר העבודה לתקופה של מעל 3 חודשים (רק במקרים חריגים), ולכאן כדאי לבדוק מבעוד מועד, אם מסלול זה מתאים ללוחות זמני הפרויקט.
גם במסלול זה, נדרש העובד לגשת לקונסוליה הישראלית בחו"ל לפני הכניסה לישראל, ומשך תהליך הנפקת ההיתר הינו בין 8-10 שבועות מהגשת הבקשה.
אשרת עבודה למומחה זר במסלול המהיר לתקופה של עד 90 יום בשנה קלנדרית
לאחרונה, רשות האוכלוסין וההגירה, פרסמה נוהל חדש, המאפשר לחברה להנפיק היתר עבודה לתקופה של 90 ימים בשנה קלנדרית, עבור מומחים המגיעים ממדינות הפטורות מאשרת תייר. נוהל זה, מחליף את הנוהל הישן, להנפקת היתר עבודה לתקופה של עד 45 ימים בשנה.
מדובר בהליך מהיר, כאשר תוך 6 ימי עסקים ניתן להנפיק היתר עבודה, והמומחה רשאי להיכנס לישראל מיד לאחר מכן (בהתאם לתאריך התחלת ההיתר).
נוהל זה, אינו רלוונטי למומחים המגיעים ממדינות אשר אינן פטורות מאשרת תייר (כדוגמת סין, טורקיה, הודו ועוד).
ניתן לפצל את הבקשה למס' היתרים בשנה, ועד למיצוי כולל של 90 ימים בשנה הקלנדרית. אולם, לכל היתר עבודה, יש להגיש בקשה נפרדת וחדשה, אשר כוללת אגרות ממשלתיות. גובה השכר הינו שכר מינימום במשק (נכון לשנת 2021 עומד על 5,300 ₪)
אשרת עבודה למומחה זר בנוהל הייטק
לאור המחסור הקיים בכוח אדם מיומן להייטק בישראל ולאור חשיבות הסייבר וההייטק למשק הישראלי, פורסם נוהל המקל על התהליך הבירוקרטי להעסקת מומחים זרים, והנפקת היתר עבודה במסלול מהיר במיוחד.
בהתאם לנוהל זה, חברות הייטק וסייבר, אשר הוכרו על ידי הרשות הלאומית לחדשנות טכנולוגית, כתאגיד עתיר ידע טכנולוגי, רשאיות לקבל היתר עבודה לתקופה של עד 90 ימים או עד שנה, תוך מס' ימים בודדים. התהליך רלוונטי רק למומחים זרים המגיעים ממדינות הפטורות מאשרת תייר, וכולל בתוכו הליך קונסולרי בקונסוליה הישראלית בחו"ל. שכר המינימום הנדרש, זהה לשכר מומחים, אשר עומד על 20,856 ₪ נכון לשנת 2021 (משכורת חודשית).
נוהל מיוחד זה, מאפשר גם לבני הזוג לעבוד בישראל, כאשר בן/בת הזוג רשאים לקבל אשרת "ב-1" כללי, המאפשרת להם לעבוד בכל מקצוע ובכל חברה, ללא דרישה לתשלום שכר מומחים.
אשרת עבודה לעובדים מיומנים בעבודות טכנולוגיה ומיכון ייחודיים
נוהל זה, מאפשר העסקת עובדים זרים בפרוייקטים, ומגה פרויקטיים ממשלתיים, או פרטיים כאחד, לצורך ביצוע עבודה בטכנולוגיה, ובמיכון ייחודיים שאינם קיימים בישראל, ואשר ניתן לבצעם אך ורק באמצעות שיתוף פעולה עם גורם זר.
קטגוריה זאת, אינה דומה לנוהל מומחים זרים. ראשית, על המעסיק לשלם לעובדים המיומנים שכר בהתאם לשכר הממוצע בישראל באותה עבודה, ולא מחייב תשלום שכר מומחים זרים.
דבר נוסף, הנוהל מאפשר לחברה להגיש בקשה אחת, להעסקת עשרות ואף מאות עובדים מיומנים, למשך כל תקופת הפרויקט. את הבקשה יש להגיש כ- 6 חודשים מראש, והיא חייבת לכלול, פירוט מדויק של כל סוגי העבודות שיבוצעו בטכנולוגיה, או במיכון יחודיים שאינם בנמצא בישראל. כמו גם, יש לצרף לבקשה לוחות זמנים (גאנט), פירוט אודות אבני הדרך, מכתבי תמיכה ועוד. אנו ממליצים להיוועץ בעורך דין, שכן הגשת בקשה חסרה וללא מסמכים תומכים תוביל לדחייתה.
אשרת עבודה לעובדים זרים מיומנים בענף התעשייה
לראשונה, פורסם נוהל המאפשר העסקת עובדים זרים מיומנים בתעשייה הישראלית, ללא תנאי סף מחמירים. הנוהל מקצה 2,000 מכסות בלבד, המחולקות לארבע קבוצות של מקצועות: מהנדסי תעשייה וייצור ומהנדסי מכונות; הנדסאים, מכונאים ובעלי משלח יד דומה; פקידים ומפעילי מכונות לרבות רתכים, מסגרים וכרסמים; עובדים במקצועות חריגים.
בהתאם לנוהל זה, כעת מעסיקים רשאים להעסיק "עובדים פשוטים" ללא דרישות מחמירות. כך למשל במסלול זה, המעסיק נדרש לשלם לעובד שכר חודשי אשר לא יפחת מ 130% מהשכר הממוצע (13,699 שקלים). שכר זה נמוך משמעותית משכר מומחים, אשר עומד על 20,856 ₪. בנוסף, הנוהל אינו מחייב הצגת תעודה אקדמית, כאשר הניסיון המקצועי וההכשרות של אותו עובד מיומן מהוות תנאי מספק לקבלת היתר עבודה, בכפוף לצורך המקצועי של החברה בהעסקת העובד הזר.
כפועל יוצא מכך, מעסיקים אף אינם נדרשים לעמוד בדרישות מחמירות נוספות, כגון הפקדת ערבות של 40,000 ש"ח לכל עובד, המצאת מסמכים מאומתים מחו"ל, הצגת חוזי עבודה, ואישורם על ידי עו"ד ישראלי ועוד.
נוהל זה רלוונטי רק עבור המדינות המפורטות בנוהל, ביניהן: ארה"ב, קנדה, ניו זינלד, אוסטרליה, הונג קונג, סינגפור, חלק ממדינות האיחוד האירופי, וכן מדינות נוספות כמפורט בנוהל.
אשרת עבודה לעיתונאי זר
עיתונאים זרים אשר מבקשים להיכנס בשערי מדינת ישראל, רשאים להגיש בקשה מתאימה לרשות האוכלוסין וההגירה, על ידי נציג כלי התקשורת בישראל, או מי מטעמם. על פי נהלי משרד הפנים, עיתונאים המגיעים ממדינות הפטורות מאשרת תייר, יכולים להיכנס לישראל תחת אשרה ב-2 תייר, להגיש בקשה לאשרת עבודה מסוג ב-1 במשרד הפנים הרלוונטי, ולסיום העיתונאי יבקש להנפיק כרטיס לע"מ לעיתונאי זר, באמצעות משרד העיתונות הממשלתי. עיתונאים זרים אשר מגיעים לתקופה של שנה ומעלה, יתבקשו לצרף גם המלצה מלשכת העיתונות הממשלתית (GPO).
לפרטים נוספים
דרך מנחם בגין 11 מגדל רוגובין, מיקוד 5268104
טל: 073-224-1737 OFFICE@AK-IMMIGRATION.COM